5 labdarúgó, akik a legtöbb klubban játszottak

A labdarúgók különböző döntéseket hoznak, amikor klubkarrierjükről van szó. Egyes labdarúgók úgy döntöttek, hogy egy klubban játszanak végig pályafutásuk során, mások dönthetnek úgy, hogy néhány klubnál töltik a karrierjüket, és vannak olyan labdarúgók, akik sok klubban játszottak. Ebben a cikkben azokat a labdarúgókat vesszük sorra, akik a legtöbb klubban szerepeltek. Ezek a futballisták pályafutásuk során klubról klubra költöztek, és ez a szám sokkoló lesz.

Számos tényező okozhatja, hogy egy játékos klubot váltson. Ide tartozik a fizetés, a sérülések, a prémiumok, a szerződések időtartama, az időjárás, az edzőkkel való kapcsolat és a Bajnokok Ligájában való szereplés lehetősége.

Itt vannak azok a labdarúgók, akik számos klubban játszottak.

Rivaldo – 15 klub

Több mint 24 éven át tartó hihetetlen karrierje révén ez a brazil legenda sokat mozgott pályafutása későbbi éveiben. Rivaldo letette névjegyét a futballban, amikor öt évig az FC Barcelonában játszott.
Rivaldo csak az idei év elején jelentette be, hogy visszavonul a profi futballtól.

Játszott olyan országokban, mint Brazília, Spanyolország, Olaszország, Görögország, Angola mielőtt visszatért hazájába, hogy ott fejezze be ezt a csodálatos karriert, ahol eredetileg kezdődött. Rivaldo összesen 15 klubban játszott, és rendszeresen szerepelt a brazil válogatottban. Emellett labdarúgó-világbajnokság győztes Brazíliával és Aranylabdás is.

4. Marcus Bent – ​​18 klub

Marcus Bent, angol egykori profi labdarúgó, aki 18 különböző futballklubban játszott. Pályafutása nagy részét az angol Premier League-ben játszotta, 1998-ban a Brentfordtól kezdve. Azóta folytatta a klubváltást.

Marcus Bent játszott többek között a Middlesbroughban, a Queens Park Rangersben, az Ipswich Townban, a Wolverhampton Wanderersben, a Crystal Palace-ban, a Port Vale-ben, a Sheffield Unitedben.

3. Lutz Pfannenstiel – 27 klub

Pfannenstiel német kapus volt, ő volt az első futballista, aki profi futballklubokban játszott a hat elismert kontinentális szövetség mindegyikében.

Lutz Pfannenstiel összesen 27 különböző klubban játszott. 20 éves pályafutása során rengeteg klubban játszott szerte a világon, köztük Németországban, Angliában, Szingapúrban, az Egyesült Államokban, Dél-Afrikában, Finnországban, Malajziában, Belgiumban, Brazíliában, Kanadában, Namíbiában, Norvégiában, Örményországban, Új-Zélandon és Albániában.

Válogatottként csak a német 17 éven aluli válogatottban játszott, jelenleg a Fortuna Düsseldorf igazgatótanácsának a tagja.

2. John Burridge – 29 klub

John Burridge, akinek pályafutása 1967-től 1997-ig tartott, 29 különböző klubban játszott, még csak egyetlen teljes szezont sem töltött az adott klubban mielőtt továbblépett volna. 771 mérkőzésen lépett pályára, a leghosszabb tartózkodása pedig a Blackpoolban volt. Burridge a Newcastle-ben és az Aston Villában töltött ideje alatt is sikereket ért el.

Pályafutása vége felé számtalanszor áthelyezték egyik klubból a másikba. Amíg a Manchester Citynél volt, ő lett a Premier League egyik legidősebb játékosa, 43 évesen, négy hónaposan és 26 naposan.

John Burridge jelenleg az indiai szuperliga élvonalbeli Kerala Blasters klubjában dolgozik a kapusedzőként.

1. Sebastian Abreu – 34 klub

Labdarúgó, aki a legtöbb klubban játszott.

Sebastian Abreu legjobb uruguayi csatár volt, aki 24 éves pályafutása során több mint 11 országban 34 klubban játszott.

Számos dél-amerikai klubban játszott Uruguayban, Argentínában, Chilében, Mexikóban és Brazíliában. Spanyolországban a Deportivo La Coruñában és a Real Sociedadban is szerepelt. A görög Aris Thessaloniki FC és az izraeli Beitar Jerusalem csapatában is szerepelt. Sebastian Abreu alapember volt az uruguayi válogatottban, 70 válogatottságig jutott és 26 gólt szerzett. Jelenleg játékos-edző az uruguayi klubnál, a Boston Rivernél.