7 legsérülékenyebb labdarúgó 2022-ben

A futballhoz kapcsolódó sérülések a modern játék részét képezik. Minden profi futballista egy-egy ponton sérülést szenved, függetlenül annak súlyosságától.

Ennek ellenére azonban van néhány labdarúgó, akik mindig kiszorulnak sérülések miatt. Úgy tűnik, saját hibájukon kívül ezek a játékosok mindig lesérülnek, és egyik vagy másik sérülés miatt alig szerepelnek a saját csapatukban. 

Íme 2022 legsérülékenyebb focistái.

1. Ousmane Dembele

Finoman szólva sem lehet azt mondani, hogy a francia borzasztóan jól érezte magát az FC Barcelonánál, mióta 2017-ben átigazolt a Borussia Dortmundtól. A szélsőnek a Camp Nouba költözése óta el kellett viselnie egy-egy sérülést. Dembele eddig 12 sérülést szenvedett, többnyire combizom miatt, amelyek eredményeként hónapokig kidőlt. Ez viszont komolyan befolyásolta a Barcelonában nyújtott teljesítményét, ahol súlyos kritika érte rossz szereplése miatt. Szörnyű sérülései miatt felmerült a találgatás, hogy mikor adják el.

2. Eden Hazard

A Chelsea egykori talizmánja nem érezte a legjobban magát azóta, hogy 2019-ben a spanyol óriáshoz, a Real Madridhoz igazolt. A boka- és a combizom sérülések kombinációja csökkentette a belga játékidejét a Bernabeuban, mindössze 55 meccset játszott 3 év alatt. A 2021/22-es szezonban Hazardnak sok izomproblémával kellett megküzdenie.

3. Marco Reus

A sérülékeny játékosok plakátfiújának, a tehetséges német válogatott játékosnak gyakori sérülésekkel tarkított pályafutást kellett kiállnia. A dortmundi sztár játékos pályafutása során 43 sérülést szenvedett. Az elmúlt néhány évad különösen nehéz volt, összesen 9 sérülést szenvedett el. Az egy jó kérdés, hogy mi lehetett volna, ha karrierje nagy részében játékképes tudott volna maradni.

4. Sergi Roberto

Sergi Roberto köztudottan az egyik leginkább alulértékelt hasznos futballista. Nemrég azonban 2022 egyik legsérülékenyebb játékosa lett. A spanyol középpályás öt külön sérülést szenvedett a 2021/22-es szezonban. A 30 éves játékos a Barcelona legtöbb meccsét kihagyta ebben a szezonban, és emiatt elveszítette helyét a csapatban.

5. Aaron Ramsey

Egy másik játékos, akiről úgy tűnik, hogy mindig a durva sérülések jutnak az eszünkbe. Az egykori Arsenal játékos sok sérülést szenvedett még az Ágyúsoknál. Olaszországba költözése nem sokat változtatott ezen, hiszen itt még mindig küzdött furcsa sérülésekkel. Aaron Ramsey az előző szezonban a Rangershez igazolt.

6. Thiago Alcantara

A spanyol játékost rengeteg sérülés érte, amióta a Bayern Münchentől eligazolt a Liverpoolhoz. Thiago térdsérülést szenvedett, ami miatt a 2020/21-es szezonban csaknem három hónapot ki kellett hagynia. Ezenkívül vádlisérülést szenvedett, ami miatt 43 napig nem állt a csapat rendelkezésére a 2021/22-es szezonban. Ebben a szezonban további három sérülést szenvedett, köztük a koronavírust.

7. Dani Carvajal

A tehetséges jobbhátvéd jelenleg egyértelműen a futball világ egyik leginkább sérülékenyebb játékosa. Carvajal a 2020/21-es szezon egy jelentős részét kihagyta izom- és combizom sérülés miatt. A 2021/22-es szezonban vádliproblémái voltak, ami miatt 32 napig nem állt a Real Madrid rendelkezésére.