9 legjobb vegetáriánus labdarúgó

A vegán az az egyén, aki nem fogyaszt, nem használ vagy nem eszik húst és egyéb állati eredetű termékeket, például tojást, tejet és sajtot. A vegánok főként gyümölcsöket, magvakat, gabonákat, dióféléket és zöldségeket fogyasztanak.

Az elmúlt években egyes labdarúgók a vegetáriánus életmódot választották, hogy csökkentsék a szívbetegségek és a gyulladások kockázatát, valamint hogy meghosszabbítsák és javítsák karrierjüket.

A veganizmus nincs hatással a futballisták kondíciójára és erejére, amennyiben elegendő fehérjét fogyasztanak.

1. HEKTOR BELLERIN

Az Arsenal védője valószínűleg a legszókimondóbb vegán labdarúgó, aki sosem riad vissza interjúkat adni a témában. Miután megismerkedett a boksz szupersztár David Haye-vel, meggyőződött arról, hogy ő is vegetáriánus lesz. Bellerin kijelentette, hogy a veganizmus segít neki csökkenteni a gyulladást a szervezetében, és a meccsek után gyorsan felépül.

2. JACK WILSHERE

A Westham United sérülésekre hajlamos középpályása vegán életmódot folytat, és kijelentette, hogy ez segített neki jobban kinézni, lefogyni, fittebbé vált, és elhitette vele, hogy tovább bírja.

3. CHRIS SMALLING

A kölcsönben lévő AS Roma védőt topmodell felesége, Sam Cooke befolyásolta, hogy csatlakozzon a teljes vegán étrendhez. Smalling azt mondta, hogy vegán étrendje segített a térdének íngyulladásában.

4. JERMAIN DEFOE

A Rangers FC veterán csatára vegán életmódjának köszönheti, hogy kitartott a legmagasabb szinten. A 37 éves focista bevallotta, hogy vegán életmódja megóvja őt az izomsérülésektől, és a barátnője befolyásolta.

5. LIONEL MESSI

A világ egyik legjobb játékosa is vegán. Messi azért vette át a veganizmust, hogy csökkentse az izomsérülések kockázatát, javítsa sebességét és ellenálló képességét, valamint hogy lefogyjon. Ha emlékezünk rá, az argentin szupersztár a múltkori hányás miatt időnként kikerült a csapatból, de a probléma azóta megszűnt, mióta vegetáriánus lett. 

6. SERGIO AGUERO

A listán szereplő másik argentin szupersztár, Aguero bevallotta, hogy vegán életmódot folytatott, hogy megakadályozza bizonyos sérülések újbóli előfordulását.

7. FABIAN DELPH

Az Everton középpályása a meditációnak és a vegán életmódnak tulajdonította jólétét. Delph, az egyik legjobb kopasz labdarúgó, és korábban hajlamos volt sérülésekre, de azóta, hogy elkezdte a vegetáriánus életmódot kevésbé jönnek elő ezek.

8. ALEX MORGAN

Alex Morgan a női futball generációjának egyik legsikeresebb játékosa. Az Egyesült Államok nemzeti csapatának tagja szintén vegetáriánus. Úgy véli, hogy vegán életmódja segít neki gyorsabban felépülni a meccsek igénybevételei után.

9. SERGE GNABRY

A Bayern München támadója elvileg vegetáriánus lett, miután megnézett néhány dokumentumfilmet és beszélgetett a barátaival, de elismerte, hogy „néha eszik húst”. A német az Arsenalnál és a WestBromnál bukott le hús evésen, de most Münchenben állítólag teljesíti a vegán étrendet. Vitathatatlanul a világ egyik legjobb szélsője.

Más sportágakban a vegán sportolók közé tartozik többek között Venus és Serena Williams (tenisz), David Haye (boksz), Lewis Hamilton (Forma-1).