Mi a különbség a Spotify és az iTunes között?

Vessünk egy pillantást a digitális zenei streaming iparág két legnagyobb nevére a Spotify-ra és az iTunes-ra (Apple Musicra).

Spotify
A Spotify egy vezető digitális zenei streaming platform és az egyik legelismertebb zenetechnológiai márka. A Spotify egy olyan zenei világ, amely azonnali hozzáférést biztosít több millió zeneszámhoz a világ minden tájáról. Ez egy svéd zenei streaming szolgáltatás, amely megváltoztatta az emberek zenehallgatását. A Spotify nem csak a zenét szolgáltat, hanem a világ minden tájáról származó előadók podcastjaihoz és videóihoz is hozzáférést biztosít.

A platform azonnal vonzónak tűnik, mert korlátozott ideig ingyenesen élvezheti a tartalmat, ha egyszerűen regisztrál az e-mail azonosítójával vagy a Facebookon. A Spotify is egy intelligens szolgáltatás, tanul az Ön hallgatási szokásaiból és a hallgatott zene típusából. És heti rendszerességgel összeállított lejátszási listákat kínál Önnek, hogy fokozza a hallgatási élményt.

iTunes
Az iTunes az Apple saját fejlesztésű mobil médiakezelési megoldása és az iTunes Store ügyfélalkalmazása. Ez egy egyablakos digitális médiakönyvtár, amely egyben médialejátszó és eszközkezelő segédprogram is. Az eredetileg Mac számítógépekhez készült zenelejátszóként megjelent iTunes idővel sokoldalú multimédiás tartalomkezelő megoldássá fejlődött.
Az iTunes az egyik legjobb módja a szórakoztatásnak – a filmektől, zenétől és tévéműsoroktól kezdve minden megtalálható egy helyen. Lehetővé teszi a digitális tartalom hozzáadását, rendszerezését és lejátszását a számítógépen, valamint a mobileszközökkel való szinkronizálását. Lehetővé teszi dalok lejátszását vagy letöltését az Apple Music alkalmazással (fizetős előfizetéssel). Ezenkívül hozzáférést biztosít az iTunes Store-hoz – egy online digitális médiaáruházhoz, ahol zenéket, filmeket, hangoskönyveket, podcastokat és e-könyveket vásárolhat az Apple eszközökhöz.

A Spotify és az iTunes közötti különbségek
Felület
A Spotify egy előfizetésen alapuló zenei streaming szolgáltatás, amely azonnali hozzáférést biztosít zeneszámok millióihoz, podcastokhoz és videókhoz a világ minden tájáról. Az alapvető funkciók, például a zenelejátszás ingyenesek a Spotify-ban, de ha szeretné élvezni az olyan prémium szolgáltatásokat, mint a kiváló minőségű hang, a hirdetésmentes zene, több eszköz támogatása és még sok más, választhatja a Spotify Premiumot.

Az iTunes ezzel szemben egy szabadalmaztatott mobil médiakezelési megoldás, amelyet az Apple fejlesztett ki digitális média vásárlására, lejátszására és letöltésére Mac és Windows számítógépeken. Az iTunes négy csatornára oszlik – Apple Music, Apple TV, Apple Podcast és Finder. Az Apple már nem támogatja az iTunes alkalmazást a MacOS Catalina rendszerben.

Streaming minőség
A Spotify négy különböző szintű streamelési minőséget kínál a használt eszköztől függően – alacsony 24 kbit/s-nál, normál streamelés 96 kbit/s-nál, kiváló minőségű streamelés 160 kb/s-nál és nagyon jó minőség 320 kbps-nál. A Spotify a veszteségmentes Ogg Vorbis formátumot használja, és a nagyon jó minőségű streaming csak a fizetős előfizetők számára van fenntartva. Az Apple Music 256 kbit/s sebességgel streamel AAC használatával, és automatikusan átvált adaptív streamelésre, ha mobilhálózaton streamel.

Hirdetéstámogatás
Az Apple Music egy hirdetésmentes streaming szolgáltatás, amely dalok millióihoz és zenei könyvtárához biztosít hozzáférést. Az Apple Music gondoskodik arról, hogy ne zavarjanak a bosszantó hirdetések, akár kedvenc zenéjét, albumát vagy zenei videóját hallgatja. A Spotify ingyenes előfizetése több millió dalhoz biztosít hozzáférést, de hirdetésekkel. A Spotify Premium azonban eltávolítja az összes hirdetést.

Összegzés
Összességében mindkét szolgáltatásnak megvannak a maga előnyei és hátrányai, és mindegyik alkalmas azoknak a felhasználóknak, akik különböző dolgokat keresnek egy streaming zenei platformon. A Spotify egy teljes csomag gazdag funkciókkal, rengeteg kínálattal, zökkenőmentes működéssel és hatalmas felhasználói bázissal. A legjobb dolog a Spotify-ban, hogy mindenki ingyen hozzáférhet hatalmas zenei katalógusához. Az Apple Music mindent megtesz annak érdekében, hogy az összes zenei streaming platformot kizárja a képből, és a zeneipar néhány legnagyobb nevét szerződteti exkluzív szerződésekre. Ez a képlet jól bevált az Apple számára.

Mi a különbség a Spotify és az Apple Music között?
Az egyik fő különbség a két szolgáltatás között, hogy a Spotify nem kér előre pénzt, a felhasználók pedig egy fillér fizetése nélkül élvezhetik az összes alapvető funkciót, és zeneszámok millióihoz férhetnek hozzá ameddig csak akarnak.

Használhatja a Spotify-t iTunes-szal?
A Spotify legújabb kiadása lehetővé teszi a lejátszási listák manuális importálását az iTunesból. Ki kell választania a Lejátszási listák importálását a legördülő menüből, és kattintson az iTunes elemre.

Mi a különbség az Apple Music és a Spotify között?
A Spotify a legjobb minőségű zenét kínálja megfizethető áron. Mindkettő kedvezményes csomagokat kínál a diákoknak. A Spotify használatával azonban ellenőriznie kell a regisztrációs állapotát. Az árakat tekintve nincs nagy különbség a két szolgáltatás között.

Mi a trükk a Spotify-val?
A Car Thing a Spotify új intelligens lejátszója, amely megkönnyíti a zenehallgatást az autóban. Ez az új autós szórakoztató rendszer, amely lejátssza kedvenc zenéit és podcastjait útközben.

Mi a jobb az Apple Music vagy a Spotify?
A Spotify néhány nagyszerű funkcióval rendelkezik, mint például az együttműködésen alapuló lejátszási listák, jobb közösségi média integráció, kiváló minőségű zene stb. Az Apple Music viszont hatalmas zenei könyvtárral büszkélkedhet, amely több mint 75 millió dalt tartalmaz. A Spotify azonban vezető név a digitális zenei streaming világában.