Nemzeti Sport

A Nemzeti Sport egy újság, egy sportnapilap. Magyarországon egyedüliként jelenik meg naponta friss sport hírekkel nyomtatott újság formátumban. Természetesen van online internetes változata is, ahol a legfrissebb sporthíreket olvashatjuk. A cikkek mellett az online felületen vannak még élő tudósítások, elemzések, interjúk. A lap rengeteg sportágról ír cikkeket és tudósít, mint például a magyar és nemzetközi labdarúgásról, kézilabdáról, kosárlabdáról, teniszről, jégkorongról, vízilabdáról vagy a Forma-1 versenyhétvégeiről.

Nemzeti Sport története

1903-ban Fodor Károly alapította első Nemzeti Sportot, aki vívómester volt. Érdekesség, hogy az első újságokért 30 fillért kellett fizetni, és egy vívóteremben nyomtatták az első példányokat. Eleinte hetente jelent meg a sportlap fekete fehér oldalakkal, a tudósítók pedig kézzel írt feljegyzéseket továbbítottak a szerkesztőknek. Tulajdonképpen 1923-ban vált napilappá, amikor hetente 5 alkalommal jelent meg az újság, ekkor Vadas Gyula volt a főszerkesztő. A II. világháború végétől 1990-ig Népsport néven futott a sportnapilap. 1990-től pedig ismét a Nemzeti Sport nevet viseli a lap. 2014-től a Mediaworks Hungary Zrt. a tulajdonosa.

Nemzeti Sport Online

A Nemzeti Sport internetes változata 1997. októberében indult, egy nappal a Finnország – Magyarország (1 – 1) foci vb. selejtező mérkőzés előtt. A kezdeti domain címe nsport.westel900.net lett, mivel a Westel 900 GSM mobilszolgáltatóval működött együtt. Érdekesség, hogy 2006-ban az online cikkeket, tudósításokat fizetőssé tették: csak a 90 forintos emelt díjú SMS-t küldőknek biztosították a hozzáférhetőséget az internetes anyagokhoz. Azonban a fizetős gyakorlat nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. 2006 utolsó negyedévében naponta 79 ezer példány kelt el a nyomtatott újságból, míg az NSO egyedi látogatói 75 ezer körül voltak naponta. Az NSO mobilbarát kiadása 2007 júliusában kezdődött, itt kevesebb volt a képanyag, de a mobiltelefonok kijelzőihez illeszkedtek az anyagok. 2014-ben az online változat elnyerte az Év Honlapja Média kategória minőségi díját. A Nemzeti Sport Online-nak napi 140-150 ezres egyedi látogatói bázisa volt akkoriban.

Főszerkesztő:
Szölősi György
Székhely:
1034 Budapest, Bécsi út 122-124.
Email:
szerkesztoseg@nemzetisport.hu
Honlap:
https://www.nemzetisport.hu/
Típus:
Sportnapilap
Alapítva:
1903
Kiadó:
Mediaworks Hungary Zrt.
Ára:
285 Ft. (2022-07)